maanantai 27. kesäkuuta 2011

Vielä on kesää jäljellä...

Jotkut väittävät, että kesä loppuu juhannukseen ja kohta onkin jo joulu. Pötypuhetta sanon minä, tästähän nämä kesäkelit näyttävät vasta alkavan. Juhannus Itä-Suomessa oli sateinen kuten jo perinteeksi on muodostunut. Aurinko otti kuitenkin hetkittäin ylivallan ja sain napattua muutaman maisemakuvan.




 
Vain ketterimmät pääsevät uimaan laituria pitkin.


Kokkokin meillä paloi, mutta vain hyvin pienen hetken...

 Mökillä oloon kuuluu saunomista, uimista, pelailua niin ulkona kuin sisälläkin, maisemien ihailua, soutelua sekä tietenkin hyvää ruokaa. 


Ensimmäinen työ KyJyn merkeissäkin on aloitettu. Selaillessani muiden kyjyläisten blogeja löysin monelta jo valmiin listan siitä, mitä aikovat kyjyn aikana tehdä. Itselläni ei listaa vielä ole, jää nähtäväksi saanko sellaista koskaan aikaankaan. Ajatuksia kuitenkin on, töiden listalla mm paita, pari ylipolvensukalle, villasukat, säärystimet, paljon paljon tilkkuja, uudet lapaset syksyksi, onhan noita ja lisää ajatuksia varmasti syntyy matkan varrella. 

Niin, kyllä siellä mökillä neulotaankin.



Lopuksi haluan jakaa teille vielä oman iltapalani reseptin, vaikka tästä tekstistä tuleekin sen myötä melkoinen sillisalaatti.
Blogia kirjoitetaan täällä intialaisen jugurttijuoman ja tomaatti-mozzarella-avokado "salsan" voimin.


Mangoglassi:
1 prk mangopaloja
n. 4 dl maustamatonta jugurttia
puolikkaan limen mehu
1/2 tl kanelia
(hunajaa)
(jäitä)

Soseuta mango tehosekoittimessa ja lisää jugurtti, limen mehu ja kaneli, sekoita. Lisää halutessasi hunajaa antamaan lisää makeutta. Juoman voi tarjota jäillä tai ilman. Annoksesta riittää useammalle, jos sen raaskii jakaa.

"Salsa"
3 kpl tomaatteja
1 avokado
1 kevätsipuli
1 valkosipulinkynsi
paketillinen mozzarellaa
3 rkl pestoa
hippunen mustapippuria

Pilko tomaatit, avokado sekä sipulit pieniksi ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Nauti leivän päällä tai sellaisenaan. 

Mukavaa viikkoa!
-A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti