Ensimmäisen talvilomapäivän ilta kuluu mukavasti näiden merkeissä:
Hyvä tee, elämäni ensimäistä kertaa paistamani croissantit ja puikoilla odottava hihatin.
Croissantti ohjeen löysin uusimmasta Pirkka-lehdestä ja ne onnistuivat hyvin. Eivät toki kohonneet aivan yhtä muhkuiksi, kuin lehden kuvassa, mutta ei sitä lasketa.
Croissantit:
50g hiivaa
2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100g kylmää voita
voiteluun: kananmuna
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon muna, suola ja 5-6 dl jauhoja. Jätä loput jauhot leivontavaiheeseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kauli se jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Leikkaa kylmä voi esim. juustohöylällä viipaleiksi ja asettele viipaleet taikinalle niin, että puolet siitä peittyy.
Käännä rasvaton taikinapuolisko voilla peitetyn päälle.
Käänä taikina niin, että pitkä taitettu reuna on sinua vasten. Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita se kolmeen kerrokseen.
Kauli ja taita näin vielä 2-3 kertaa.
Leikkaa taikina kahtia ja kauli molemmista paloista pyöreät levyt.
Leikkaa levyt 8 osaan kolmioiksi ja kääri ne rullalle leveästä sivusta kärkeen.
Nosta sarvet pellille ja anna kohota noin tunti liinalla peitettynä.
Voitele sarvet kananmunalla ja paista 225-asteessa noin 10 min.
Mukavaa iltaa teille toivottelee
-A
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti